Να ΓνωριστούμεΛίγο καλύτερα

Τα Πάντα, Περνάνε από το …Μαχαίρι μας!!!

Η επαγγελματική μαγειρική ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους. Τον κόσμο της φαντασίας, της έμπνευσης, της δημιουργίας και του πάθους για αυτό που κάνεις. Εκεί που ο χρόνος έχει λίγη σημασία και οι προτεραιότητες καμία απολύτως. Είναι εκεί που ο σεφ γυρνάει πίσω στο χρόνο, όταν μαγείρευε έτσι απλά για διασκέδαση και χάνεται μέσα στα αρώματα και τις γεύσεις. Από την άλλη υπάρχει ο κόσμος την ακρίβειας, της οργάνωσης, της σταθερότητας και βέβαια του αποτελέσματος. Εκεί ο χρόνος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και τα πάντα γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και ξεκάθαρες προτεραιότητες. Είναι εκεί που ο σεφ ταπεινά και συνειδητοποιημένα θα αφοσιωθεί σε αυτό το οποίο καλείται να κάνει, θα προσπαθήσει, θα μοχθήσει και στο τέλος θα δικαιωθεί. Δύο διαφορετικοί άλλα εξίσου όμορφοι κόσμοι που όσο κι να προσπαθήσω είναι πολύ δύσκολο να τους περιγράψω με τον τρόπο που τους νιώθω. Πάντως ότι και αν κάνουμε και σε όποιο κόσμο βρισκόμαστε κάθε στιγμή, ένα είναι το σίγουρο…τα πάντα περνάνε από το μαχαίρι μας.


Βιογραφικό

Γεννημένος στην όμορφη Λευκάδα, ο Δημήτρης ανήκει σε μια από αυτές τις περιπτώσεις σεφ που ασχολήθηκαν με τη κουζίνα σε ερασιτεχνικό επίπεδο πολύ πριν αποφασίσουν να το κάνουν επάγγελμα και συγκεκριμένα από την εφηβική ηλικία που μαγείρευε στο σπίτι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η απόφαση όπως λέει ο ίδιος πάρθηκε ξαφνικά μια μέρα πάνω από μια σάλτσα ντομάτας .Ακολούθησαν οι σπουδές πρώτα στην ιδιωτική σχολή μαγειρικής Chef d’oeuvre και στη συνέχεια στο τμήμα μετεκπαίδευσης πάνω στη μαγειρική τέχνη της Σ.Τ.Ε ενώ παράλληλα εργαζόταν από το πρώτο έτος ως γ’ μάγειρας. Εργάστηκε σε διάφορους χώρους εστίασης της Αθήνας όπως το CELLIER LE BISTRO , ΑΣΤΕΡΙΑ, VANILLA, DASH, SILVER STAR, CASA DI PASTA και συνέχισε ως Σεφ στο CUBANITA, NORTH STAR, PIAZZA, ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΨΥΧΙΚΟΥ, ΤΖΟΥΓΚΡΙ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ. Σταθμό στην καριέρα του χαρακτηρίζει το training 4 εβδομάδων που έκανε το 2003 με τον γνωστό και παγκοσμίως καταξιωμένος chef Douglas Rodriquez και τον chef Eric Basulto, καλεσμένους στην Ελλάδα από τον επιχειρηματία που δούλευε τότε ο Δημήτρης. Το ότι συνεργάστηκε με ανθρώπους δεσμευμένους και αφοσιωμένους στο βαθμό που ήταν αυτοί οι δύο chef, αποτέλεσε ένα μάθημα ζωής για τον ίδιο.

Μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές στην καριέρα του ήταν αναμφίβολα το χρυσό βραβείο που κέρδισε το 2013 στο διαγωνισμό ‘’ το πιο ευφάνταστο Κρητικό πιάτο’’ στα πλαίσια της έκθεσης ‘’Κρήτη η μεγάλη συνάντηση’’ ανάμεσα στα κορυφαία Κρητικά εστιατόρια της Αθήνας. Κριτές ήταν οι κύριοι : Ευάγγελος Αγάλου, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Διονύσης Κούκης, Ηλίας Μαμαλάκης. 

 Dimitris Politis, Executive Chef 

Ένας Επαγγελματίας Λύνει τα χέρια σας

Ερχόμαστε στον χώρο σας
Βρίσκουμε λύσεις για τον δικό σας εξοπλισμό και χώρο
Εκπαιδεύουμε το προσωπικό σας
και είμαστε σε επαφή για να πάνε όλα τέλεια

NEWSLETTER Γραφτείτε και Μην χάσετε ούτε Συνταγή!