Επιλογή Κρασιού στο Μαγείρεμα

(0 votes)

Επιλογή κρασιού στο μαγείρεμα

Το είδος του κρασιού που θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας είναι πολύ σημαντικό για την τελική γεύση αλλα και χρώμα του φαγητού μας. 

Αν και οι ποικιλίες κρασιών είναι πολλές και μπορεί να φαίνεται κάπως μπερδεμένο μπορούμε να πούμε οτι υπάρχει ένας κανόνας που μας λύνει τα χέρια και μας απλουστεύει τη διαδικασία. 

Ουσιαστικά διαλέγουμε το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με το είδος του φαγητού που θα μαγειρέψουμε. Στις λευκές παρασκευές  χρησιμοποιούμε λευκό κρασί και στις σκούρες παρασκευές κόκκινο ή ροζέ κρασί.  

Αν για παράδειγμα θέλουμε να φτιάξουμε ένα χοιρινό λεμονάτο, θα χρησιμοποιήσουμε ένα λευκό αρωματικό κρασί που θα μας δώσει τη σπιρτάδα που θέλουμε χωρίς να μας σκουρύνει καθόλου τη σάλτσα μας. Βεβαίως απο τις επιλογές μας εξαιρείται η ρετσίνα που γενικά δεν χρησιμοποιείται στη μαγειρική.

Τώρα αν θέλουμε να μαγειρέψουμε ένα λαγό στιφάδο θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαρύ κόκκινο κρασί που μαζί με τα υπόλοιπα υλικά θα ισσοροπήσει τη μυρωδιά του λαγού και θα μας δώσει μια πιο έντονη σάλτσα. Βεβαίως στην κατηγορία των κόκκινων κρασιών υπάρχουν και τα ημίγλυκα που τα χρησιμοποιούμε άφοβα εφόσον ταιριάζουν στη συνταγή μας και μάλιστα κάποιες φορές κάνουν και τη διαφορά.

Ακολουθήστε με και στα κοινωνικά δίκτυα:

           

NEWSLETTER Γραφτείτε και Μην χάσετε ούτε Συνταγή!