Θωράκισμα

(0 votes)

 Θωράκισμα

 

Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται σε μεγάλα ή μικρά κομμάτια κρέατος που συνήθως προορίζονται για ψησιμο στο φούρνο. Όμως δεν είναι λίγες όι φορές που την εφαρμοζουμε και στις παρασκευές κατσαρόλας. Ο βασικός λόγος που θωρακίζουμε ένα κρέας είναι για να κλείσουμε τους πόρους του, με αποτέλεσμανα να παραμείνουν οι χυμοί αλλα και τα θρεπτικά συστατικά στο εσωτερικό του. Αυτό μάλιστα αν συνοδευτεί και με ψήσιμο ή μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες τότε τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και γευστικότατα.

 

Διαδικασία

 

       Πλένουμε και στεγνώνουμε το κομμάτι κρέατος(εκτός αν είναι μαριναρισμένο, οπότε το αφήνουμε με τη μαρινάδα).

 

       Αλατοπιπερώνουμε και χρησιμοποιούμε ότι επιπλέον μπαχαρικό επιθυμούμε

       Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα και πάντα σε δυνατή θερμοκρασία προσθέτουμε το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε.Το βούτυρο δεν ενδείκνειται γιατι καίγεται εύκολα και μαυρίζει.

       Τοποθετούμε το κομμάτι κρέατος στο σκεύος και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.Έτσι είναι έτοιμο για το φούρνο.

       Όσο αφορά τα μαγειρευτά  φαγητά και τα πιο μικρά κομμάτια κρέατος, ισχύει ακριβώς το ίδιο. Απλά σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε όσο πιο πλατύ σκεύος έχουμε, για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα κομμάτια χωρίς να είναι το ένα πάνω από το άλλο.Το ζητούμενο είναι να προλάβουν να θωρακιστούν πριν αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους γιατι τότε θα βράσουν.

Ακολουθήστε με και στα κοινωνικά δίκτυα:

           

NEWSLETTER Γραφτείτε και Μην χάσετε ούτε Συνταγή!